Nieuws 2024


CANO-intervisie

Een aantal CANO's (o.m. Minor-Ndako, Oranjehuis, Huize St-Vincentius, Wingerbloei) hebben een specifiek begeleidingsaanbod voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Andere CANO-organisaties komen hiermee sporadisch in contact. Op 19 april lichtte Huize St-Vincentius haar werkingen Alfabet (categoriale leefgroep Zelem), Toekomst 18 (KWE Diest) en Omega (KWE Diest) toe, alsook de complexiteit en uitdagingen die gepaard gaan in deze trajecten aan niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. 

Op de intervisie van 2 februari deelden de collega's van CANO-Binnenstad hun ervaringen in de toepassing van de 'Window of Tolerance' De methode wordt op maat toegepast (o.m. visualisatie, gebruik van metaforen) en is ingebed in het dagelijks spreken tussen begeleiding en jongeren. 


Move it!XS (CANO-sportdag)

Op 5 april genoten jongeren en begeleiders uit GGZ, de Gemeenschapsinstellingen en de CANO-organisaties opnieuw van een gevarieerd beweeg- en sportaanbod op Move it!XS.  Dit jaarlijks sportritueel (vroegere 'CANO-sportdag') vindt plaats sinds 2017; voor de 5e keer op rij stond G Sport Vlaanderen in voor een feilloze organisatie. 
We ontmoetten elkaar op de sportterreinen van Aalter.  Dankzij Club Brugge Foundation gaven de damesbeloftes van Club Brugge present met een workshop voetbal. Tijdens de middagpauze vond een penaltycup plaats waar de winnaars naar huis gingen met een sportzak en uitrusting van Club Brugge.  Deze zonnige dag is voor herhaling vatbaar! 
Volgend sporttreffen: sportintervisie 8 november 2024, Sportoase Leuven. 

#gsportvlaanderen #GelukkigSporten

Klik hier voor de Aftermovie en sfeervideo (beelden AVS)


Naslagwerk studievoormiddag CANO vertelt!

Op 15 maart vond onze tweejaarlijkse externe studiedag plaats in het VAC te Leuven. Meer info over 'CANO vertelt! over sociale grondrechten en Life-Story Work als impactinstrument' vind je hier terug.