Studiedagen


Jaarlijks organiseert CANO Vlaanderen een studiedag, afwisselend gericht naar CANO-medewerkers (intern) als naar alle geïnteresseerden in de jeugdhulp (extern).

 

CANO droomt over samenleven - 01/12/2017

Begeleiding is bruggen slaan naar de samenleving. Waar in individuele trajecten deze paden telkens opnieuw geplaveid worden, willen de CANO-organisaties, als actief burger, mee vorm geven aan de verbreding van die wegen naar de samenleving. Zodat deze paden toegankelijk zijn voor iedereen: voor de jongeren die we begeleiden, voor de jongeren in de

jeugdhulp, voor alle jongeren. En dit op diverse maatschappelijke domeinen: sport, cultuur, school, de arbeidsmarkt, deelname aan het politieke debat, vormgeven van de buurt,…

 

Een samenleving voor en van iedereen dus. Dat betekent ‘de start’ anders gaan organiseren: structuur, wetmatigheden, denkwijze van mensen. CANO droomt van een samenleving die dit vanzelfsprekend vindt, zonder iets bijzonder te moeten installeren. Immers, is er niet pas echt sprake van inclusie als het begrip zichzelf overbodig maakt?

 

 

Op deze studievoormiddag wil CANO hierover luidop nadenken. Mogen we dit uitgangspunt als een vanzelfsprekendheid beschouwen of zijn we dan naïef? Verandert dit ons hulpverlener zijn? Of met een modern woord: zijn we toe aan een kerntakendebat? We laten ons inspireren met voorbeelden uit diverse sectoren, zowel naar theorie als in praktijk.

 

Download
uitnodigingCANOdroomt.pdf
Adobe Acrobat document 995.6 KB

Inschrijven kan hier:

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


De afgelopen studiedagen kan u hier terugvinden.